пʼятницю, 20 липня 2012 р.

Висновки Теоретиків


Великою мірою вибір тієї чи іншої ОС залежить від того, що ми збираємося робити зі своїм комп’ютером, того до чого звикли раніше, або наявності бажання спробувати щось нове. У будь-якому випадку вибір за Вами.
Windows
В цілому непогана система. Дуже навіть вдала, враховуючи той факт, що під Windows працює чи не все популярне програмне забезпечення і мабуть всі комп’ютерні віруси. Операційна система Windows є продуктом компанії Майкрософт і веде відлік версій з далеких 90-тих років. З Windows у Вас практично не виникне проблем із сумісністю програмного забезпечення чи драйверів. Поширеність системи забезпечує її легке освоєння початківцями і практично не виникає сумнівів, що в разі потреби Ваш сусід десятикласник принесе Вам потрібну програмку та допоможе з її установкою. Із встановленням програм теж нічого складного. Програми на Windows ставляться просто. Так само просто, але вже без Вашого відома на Windows ставляться і віруси, а це змушує встановлювати додатково антивірусні програми, що створює додаткове навантаження на комп’ютер та гаманець (якщо все якісно і легально). Windows однозначно Ваша система, якщо Ви працюєте з графікою, або використовуєте свій комп’ютер як ігровий центр, але не слід забувати і про недоліки…
До недоліків операційної системи Windows можна впевнено віднести високу вразливість до шкідливого програмного забезпечення, тобто вірусів, що вимагає додатково витрачатися на антивірусне ПЗ. Також, слід врахувати, що Windows не безкоштовна ОС і коштує недешево. Це з натяжкою можна віднести до недоліків, тому, що завжди знайдуться люди готові платити, а для більш-менш успішної фірми придбати ліцензію взагалі не проблема. Компанія Майкрософт дуже пильно стежить за ліцензійністю своїх продуктів на комп’ютерах в юридичних осіб. Приватні комп’ютери вони поки не мають права чіпати, та звідки впевненість, що так буде завжди?
Linux-подібні

Альтернатив Windows існує дуже багато. Серед них безліч дистрибутивів написаних на ядрі Linux. Перевагою цих операційних систем є повна безкоштовність та відкритість коду. Тобто, Ви без особливих зусиль можете завантажити обраний дистрибутив, встановити його, а в разі чого - змінити все, що у ньому не подобається. Відкритий код дозволяє Вам, при бажанні, написати свій дистрибутив. Але порпання в коді - це іграшки для професіоналів, а для нас, простих юзерів головне що? Правильно! Зручність і практичність. Саме по цій причині багато простих користувачів обирають Windows. Та не поспішайте з висновками. Linux - це не лише командний рядок. Над оболонкою чи вірніше оболонками до цього ядра працює безліч талановитих людей по всьому світу. В результаті є такі популярні дистрибутиви як Linux Mint чи Ubuntu, які по зручності нічим не гірші за Windows, а по зовнішньому вигляду впевнено дають йому фору. 

Немає коментарів:

Дописати коментар